DOMOV Vabila POHOD PO LEVSTIKOVI POTI OD LITIJE DO ČATEŽA 13.11.2021 JE ODPOVEDAN

POHOD PO LEVSTIKOVI POTI OD LITIJE DO ČATEŽA 13.11.2021 JE ODPOVEDAN

554
0

VABILO NA

POHOD PO LEVSTIKOVI POTI

Od Litije do Čateža

v soboto, 13. novembra 2021

ODHOD:          ob 5h        železniška postaja Grobelno za skupinski                                     nakup povratne vozovnice

                                       Vlak odpelje ob  5:16 h,

                                       v Litijo prispe ob 6:27 h

PREVOZ:         z vlakom

PRIJAVE:        Ivan Šalamon:   041 794 104 ali tehnoservis@siol.net

PREVOZ STANE:     povratna karta : 13,20 € ,

z upokojensko letno karto je prevoz brezplačen

POTEK:                    Tokrat bi se na pohod odpravili z vlakom iz Grobelnega. Možno je vstopiti tudi na katerih drugih postajah. Pohod bi pričeli v Litiji okoli 6:30 h. Pot nas bo vodila po dveh različnih trasah dolgih 21.5 km ali 22km od Litije do Čateža. Poti so različne vendar je na obeh trasah veliko zanimivih točk. Zelo pestra je ponudba tamkajšnjih prebivalcev. V Čatežu pohod tudi zaključimo, se okrepčamo in se z organiziranim prevozom vrnemo na izhodišče pohoda v Litijo, prestopimo na vlak in se vrnemo domov. Povratek predviden iz Litije ob 14:25 h ali ob 18:25 h, prihod vlaka v Grobelno ob 15:37 h ali ob 19:39 h

OPREMA:                Planinski čevlji, oblačila primerna vremenu. Med potjo možnost prehrane.

PREDVIDEN PRIHOD DOMOV: okoli 16 h ali 20 h.

ROK ZA PRIJAVO:   do petka 12. novembra zvečer

PRIJAVE:         Ivan Šalamon:   041 794 104 ali tehnoservis@siol.net

POSEBNO OPOZORILO ZARADI EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE

Zaradi epidemiološke situacije so za letošnjo prireditev sprejeti številni dodatni ukrepi za preprečevanje širjenja virusa, ki pa bodo odvisni od epidemiološkega stanja v državi in ukrepov, ki bodo veljali v tistem času. Trenutni ukrepi so naslednji:

  • Za udeležbo na prireditvi morate v skladu s slovenskimi ukrepi imeti izpolnjen PCT pogoj. Javna pravila o tem so vam poznana. O tem boste s pisnim obvestilom seznanjeni tudi na štartu pohoda.
  • Če boste z rediteljem na prijavnem mestu imeli kontakt oziroma bo med njim in vami manj kot poldrugi meter, ste si dolžni namestiti masko. Povsem enako pravilo velja tudi na vseh točkah, kjer domačini ponujajo hrano in pijačo.
  • Bodite pozorni, da imate čim manj kontaktov z drugimi udeleženci oziroma ohranjajte ustrezno medsebojno razdaljo.
  • Pri vstopu na avtobus za povratek s cilja na Čatežu boste morali imeti izpolnjen PCT pogoj.
  • Za prevoz z avtobusom so obvezne maske.
  • Pogoj izpolnjevanja PCT pogojev velja tudi za vse tiste posameznike, ki se boste izognili prijavnemu mestu in se boste kljub temu odpravili na prireditveni prostor, ki je naveden v razpisu in predstavlja pot po skupni, severni in južni trasi. Na 33 km dolgem prireditvenem prostoru smo pridobili vsa ustrezna dovoljenja, zato enaki pogoji veljajo tudi za vse tiste posameznike, ki bi se pridružili na prireditvenem prostoru kjer koli med potjo med Litijo in Čatežem ali bi se po naključju znašli na prireditvenem prostoru.
  • Za ponudnike oziroma domačine ob poti priporočamo, da na prireditvi v največji meri poskušajo zagotoviti medsebojno razdaljo 2 metrov in maske za tiste, ki bodo postregli pohodnike.

Za vsako neupoštevanje predpisov odgovarjate sami.

Vsak udeleženec javne športne prireditve je dolžan spoštovati epidemiološke ukrepe na prireditvi, vključno s PCT.

Zavod Levstikova pot in PD AT Podčetrtek

.

Cena izleta ki zajema dva pol penziona v hotelu Alan v Starem gradu in prevoze je 219 EUR z raftingom in 189 EUR brez raftingov.

Več informacij po telefonu 041-794-104

Prijave do 10.09.2021