DOMOV Slike SLIKE S PLANINSKEGA TABORA, KI POTEKA DO NEDELJE NA RADUHI

SLIKE S PLANINSKEGA TABORA, KI POTEKA DO NEDELJE NA RADUHI

568
0

KONČAL SE JE OTROŠKI PLANINSKI TABOR RADUHA 2021

Planinski mladinski tabori imajo na slovenskem zelo bogato tradicijo. Tudi v Meddruštvenem odboru savinjskih planinskih društev bi letos že 38. zapovrstjo organizirali otroški planinski tabor pod šotori na čudoviti lokaciji v Dovjem. Vendar je tudi letos plane za tabor pod šotori spet prekrižala negotovost okrog pandemije KOVID-19. Še vedno so v veljavi strogi ukrepi, ki bi jih bilo z številčno skupino otrok pod platneno streho nemogoče upoštevati. Zato smo tudi letos skupaj s Planinskim društvom Rečica ob Savinji organizirali otroški planinski tabor na turistični kmetiji Zgornji Zavratnik na Raduhi. Kmetija se nahaja v naselju Raduha nad Lučami v neokrnjeni naravi z čudovito naravno kuliso Velike Raduhe, Križevnika, Dleskovca, Veže pod Ojstrico in Rogatca.

Tabor je trajal osem dni od nedelje 15. avgusta do nedelje 22. avgusta. Starši so otroke pripeljali v nedeljo 15. avgusta popoldan. Po sprejemu v tabor je sledil pester program, ki je trajal celi teden. Prvi dan je bil namenjen medsebojnemu spoznavanju otrok, mentorjev, vodnikov in okolice tabora. Potem so se celi teden vrstili pohodi, animacije, spoznavanje kulturne in naravne dediščine Solčavskega, pastir je pripovedoval pastirske zgodbe, gasilci so prikazali delček svojih aktivnosti, plezalo se je po umetni plezalni steni, vsak dan so se odvijale razne športne igre, udeleženci so risali z ogljem, pod zvezdami so si ogledali dva otroška filma, zadnji dan pa so se vozili z ziplinom in še in še.

Lahko rečem, da je tabor uspel v vseh pogledih. Vsi smo se maksimalno trudili, da so bili udeleženci tabora zadovoljni. Vsak je lahko našel nekaj zase, je pa res, da vsem ne moreš nikdar ustreči. Vabljeni v otroški planinski tabor tudi v naslednjem letu, mogoče bodo razmere dopuščale ponovno izvedbo tabora pod platneno streho. Najvažnejše pa je, da so se vsi udeleženci s tabora vrnili nepoškodovani. Hvala staršem, da ste nam v osemdnevno varstvo zaupali vaše največje zaklade – vaše otroke. Torej nasvidenje na otroškem planinskem taboru avgusta 2022.

IŠ            Slike CŠ