DOMOV Izleti HO–RUK NA STOLP ZDRAVJA IN VESELJA V NEDELJO 12.09.2021

HO–RUK NA STOLP ZDRAVJA IN VESELJA V NEDELJO 12.09.2021

333
0

Pohoda v lepem sončnem in toplem nedeljskem vremenu se je udeležilo preko 20 pohodnikov. Med ostalimi direktorica radia Štajerski val s tehnikom in napovedovalcem Davorjem in župan Peter Misja. Na stolpu sta pohodnikom Davor in Peter za veselo druženje zaigrala na Frajtonarici.

GREMO NA RUDNICO, NA STOLP ZDRAVJA IN VESELJA

NEDELJA, 12. september 2021 

Pripravili smo dve različni poti, obe s startom in ciljem v Podčetrtku.

Krajša pot “HORUK NA STOLP”
ZBIRALIŠČE IN PRIJAVA: 8.00 h. parkirišče pri Občini Podčetrtek
TRAJANJE POTI SKUPAJ S POSTANKI: do 3 URE

Daljša tura “GAMSI NA RUDNICI”
ZBIRALIŠČE IN PRIJAVA: 6.45 parkirišče pri Občini Podčetrtek
TRAJANJE POTI SKUPAJ S POSTANKI: približno 6 UR

Pohod “HORUK NA STOLP” in druženje za vse generacije
Pohod je rekreativne narave, hoje je približno 3 ure. Pot nas bo vodila po zelenih poteh Rudnice vse do vrha, do Stolpa zdravja in veselja, ki že dve leti ponuja čudovite razglede daleč naokoli, in do zavetišča Šmarnica na Mali Rudnici.


ZBIRALIŠČE IN PRIJAVA: 8.00 parkirišče pri Občini Podčetrtek 
POTEK POTI: parkirišče pri Občini Podčetrtek – Cerkev Sv. Lovrenca – Stolp zdravja in veselja na Silavcu 620m – Zavetišče Šmarnica, Mala Rudnica 564 m – Grad Podčetrtek 355 m

Daljši pohod čez Plešivec “GAMSI NA RUDNICI”
Za bolj zahtevne pohodnike in planince pa smo pripravili še daljši pohod čez Plešivec, na katerega se bomo odpravili nekoliko bolj zgodaj, predviden čas hoje skupaj s postanki pa je približno 6 ur.
ZBIRALIŠČE IN PRIJAVA: 6.45 parkirišče pri Občini Podčetrtek
ŠTART: 7.00 h
POTEK POTI: parkirišče pri Občini Podčetrtek – Cerkev Sv. Lovrenca – Orešje – Koča pri čarovnici – Zmajevo jezero – Lovski bivak – Plešivec 686 m, Albinovo počivališče – Stolp zdravja in veselja, Silavec 620m – Zavetišče Šmarnica, Mala Rudnica 564 m – Grad Podčetrtek 355 m

Potrebna je planinska obutev, oblačila primerna vremenu, dovolj tekočine, zaščita proti klopom in soncu. 

POHOD NA RUDNICO in vzpon na STOLP ZDRAVJA IN VESELJA je rekreativne narave. Za morebitne okužbe z Covid-19 ne odgovarjamo. Pri udeležbi na pohodih je potrebno upoštevati NIJZ navodila in omejitve, ki bodo veljala na dan obeh pohodov!