Sobotni sprehod PD AT po Veži Ojstrice v času, ko zaljubljeni Lastovec pordeči od lepot sosede Velike planine, in ko jima Deska in Slomškov zvon pojeta zaročni spev. V lepem sončnem in toplem sobotnem dnevi smo po pastirskih poteh pohajkovali od planine Podvežak po Veži v predgorju Ojstrice. Prečili smo Lastovec in Desko, se spustili do planine Vodotočnik in obiskali planino Korošico, kjer smo se okrepčali in odžejali. Po krajšem postanku, smo nekaj časa spremljali nogometni turnir v malem nogometu in v nadaljevanju odšli po stari Kocbekovi planinski poti do Slomškove kapele od koder smo se vrnili do planine Podvežak.

Lepo vreme in prečudovita naravna kulisa jesenskega alpskega cvetja, ki se že pripravlja na zimo, nam še bo dolgo odzvanjalo v naših spominih. IŠ

ZBIRNO MESTO:     ob 8 h. parkirišče planine Podvežak (vožnja iz Podčetrtka traja do 3h).

CENA:                        lasten prevoz.

START IN CILJ:       sta na istem mestu na parkirišču planine Podvežak (1.485 m).

OPIS:                    do 8 h zjutraj se bomo zbrali na parkirišču planine Podvežak. Kdor se

bo pripeljal prej, lahko odide do planšarije Podvežak (1.548 m) in počaka pri pastirju. Prva bo startala skupina, ki bo odšla na Desko preko planine Korošica in planine Vodotočnik (skupaj do 7 h hoje). Za njo pa skupina, ki bo odšla na Desko po krajši poti (skupaj 4 do 5 h hoje).Obe skupini bosta sestopili do parkirišča planine Podvežak po neoznačeni poti preko Lastovca.

OPREMA:                  planinska obutev in obleka primerna vremenu.            

PREHRANA:            hrana in pijača med potjo iz nahrbtnika. Vsaj 2 l vode.

ČAS HOJE:                lažja smer: od 4 do 5 h hoje ali težja smer : 6 do 7 h hoje.

ZAHTEVNOST:        lažja smer: vzpon 550 višinskih metrov (Podčetrtek stolp 400 m), težja smer 850 višinskih metrov.  Pohodniške palice, vremenu primerna obutev in obleka. Pohod bo voden. Hodilo se bo pretežno izven markiranih planinskih poti!

OPOZORILO:           za zaščito pred klopi in soncem, imejte poleg kemičnih sredstev oblečene tudi dolge hlače in majice z dolgimi rokavi.

ROK PRIJAV:            do petka 21.avgusta zvečer.   

INFORMACIJE IN PRIJAVE :                   Po E. pošti: pdatomsketoplice@pzs.si

                                                                        www.pd-at.si

Ivan Šalamon:                                              ali na telefon: 041-794-104