DOMOV Izleti LOVRENČEV POHOD na STOLP in na PONI RANČ 10.08.2019

LOVRENČEV POHOD na STOLP in na PONI RANČ 10.08.2019

1132
0

na Lovrenčevo NEDELJO, 10. avgusta 2019

V soboto 10. avgusta smo planinci Planinskega društva Atomske toplice Podčetrtek organizirali Lovrenčev pohod na stolp Zdravja in veselja in na Poni ranč. Pohod je prvič vodil planinski vodnik Dani Kruljc, ki je v letošnjem avgustu končal usposabljanje po programu za naslov Strokovni delavec v športu 1. stopnje: športno treniranje-planinstvo-alpinizem.

Pohodniki so se zbrali pri farni cerkvi sv. Lovrenc v Podčetrtku, od koder so odšli na stolp Zdravja in veselja po Evropski pešpoti E7. Odsek Evropske pešpoti E7 med Podčetrtkom in razglednim stolpom Zdravja in veselja je v letošnjem letu v celoti obnovilo Planinsko društvo Atomske toplice Podčetrtek. Poleg obnove markacij in smernih tabel, se je pot očistila in v celoti pokosila tudi tam, kjer je bila po neurjih zaraščen in slabo prehodna. Tako sedaj pot poteka v celoti po neasfaltiranih površinah po gozdnih cestah in gozdnih poteh. Vzpon do stolpa po lažji poti so pohodniki zmogli v 1h. 10 minut. Po razgledovanju s stolpa in slikanju so pohodniki odšli še na Poni ranč, kjer je sledil ogled lam, ponijev, koz, ovc in ovčarskih in pastirskih psov, katerih rejec je cela družina Ogrizek. Po ogledu živali so lahko pohodniki jahali ponije. 

Delo Planinskega društva Atomske toplice Podčetrtek, ki letos slavi 25 let delovanja lahko spremljate tudi preko elektronskega spleta na naslovu www.pd-at.si.     

Ivan Šalamon