DOMOV Plezanje UTRINKI Z ŠESTE TEKME VZHODNE LIGE V TEŽAVNOSTNEM PLEZANJU 2018

UTRINKI Z ŠESTE TEKME VZHODNE LIGE V TEŽAVNOSTNEM PLEZANJU 2018

3078
0

POROČILO Z 6. TEKME V OTROŠKEM TEŽAVNOSTNEM ŠPORTNEM PLEZANJU V VZHODNI LIGI

V nedeljo 20. maja se je na umetni plezalni steni v športni dvorani Prve osnovne šole Celje odvila šesta in zadnja tekma v otroškem športnem plezanju slovenske Vzhodne lige v letu 2018 z udeležbo 257 otrok.

Tekme, na novi dva meseca stari in 11 m visoki plezalni steni, so se pod vodstvoma volonterske trenerke MIRELE KUNST udeležili štirje tekmovalci Športno plezalnega odseka Planinskega društva Atomske toplice Podčetrtek in sicer LAURA KOVAČIČ, FILIP OGRIZEK, BLAŽ ŠTRAVS in DAVID OGRIZEK. Vse plezalne smeri so imele vrhove na višini 11. metrov, zato je bil to velik izziv za naše tekmovalce, ki vadijo na 7 metrov visoki plezalni steni v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek.

Navkljub vsem izzivom je en vrh dosegla naša članica LAURA KOVAČIČ, ki je tekmovala v skupini mlajših cicibank. Če se bi upoštevali rezultati, bi na tej tekmi dosegla 15. mesto in skupno 16. mesto v Vzhodni ligi v leto 2018.  Ker Planinska zveza Slovenije vsem svojim društvom in klubom priporoča, da otroci do 12. leta ne smejo vaditi na moči, saj lahko takšna vadba negativno vpliva na razvoj otrok,  se rezultati mlajših cicibank in cicibanov ne upoštevajo v uradnih rezultatih, ampak se z vadbo vadi tehnika športnega plezanja, na tekmah pa se ti otroci uvajajo v sistem tekmovanja. Vsi tekmovalci v tej kategoriji, ki plezajo po dveh plezalnih smer na tekmo, dobijo spominsko medaljo.

V skupini starejših cicibanov je tekmoval naš član FILIP OGRIZEK in dosegel 15. mesto ter skupno 14. mesto v Vzhodni ligi v leto 2018.

V skupini mlajši dečki je tekmoval naš član BLAŽ ŠTRAVS  in dosegel 14. mesto ter skupno 3. mesto v Vzhodni ligi v leto 2018.

V skupini starejši dečki je tekmoval naš član DAVID OGRIZEK  in dosegel 5 mesto ter skupno 9. mesto v Vzhodni ligi v leto 2018.

V Vzhodni ligi v otroškem plezanju so še tekmovali tekmovalci iz občine Bistrica ob Sotli, kateri so bili pred prestopom v druge klube naši člani in sicer: Za Plezalni klub Rogaška Slatina je tekmoval v Vzhodni ligi 2018  FILIP KUNST iz Srebrnika. Na tej tekmi je dosegel 2. mesto ter skupno 2. mesto v Vzhodni ligi v leto 2018.

Za Posavski alpinistični klub iz Brežic so tekmovale v letu 2018 v Vzhodni ligi še: Med starejšimi deklicami MAŠA JURIČAN iz Brestovca pri Polju ob Sotli. Na tej tekmi je dosegla 4. mesto ter skupno 7. mesto v Vzhodni ligi v leto 2018.

In LIZA REINER iz Bistrice ob Sotli. Na tej tekmi je dosegla 11. mesto ter skupno 20. mesto v Vzhodni ligi v leto 2018.

Ivan Šalamon, avtor slik Ivan Šalamon.

Napišite vaš prispevek