DOMOV Plezanje POROČILO O IZVEDBI PLEZANJA NA PRIREDITVI VINO IN ČOKOLADA

POROČILO O IZVEDBI PLEZANJA NA PRIREDITVI VINO IN ČOKOLADA

4075
0

POROČILO O IZVEDBI PLEZANJA NA PRIREDITVI VINO IN ČOKOLADA

V soboto 5. maja je tudi Planinsko društvo Atomske toplice Podčetrtek sodelovalo na četrti prireditvi Vino in čokolada. Na prireditvi smo imeli odprto plezalno steno za obiskovalce prireditve. Delovna ekipa, ki je izvedla akcijo plezanja na prireditvi je delala od 9 h do 20 h, stena pa je bila odprta od 10 h do 19h.

Takoj po prihodu se je moral prireditveni prostor pred plezalno steno še dodatno urediti in zavarovati. Pripraviti je bilo potrebno tudi plezalne pasove in plezalne copate. Otroke in tudi odrasle se je pri plezanju varovalo z varovanjem z vrha od 9 h do 14 h.

V delovni ekipi so sodelovali sledeči člani Plezalne sekcije Planinskega društva Atomske toplice Podčetrtek:

Od 9 h do 14 h:  Ivan Šalamon, Marjan Krobat, Božo Hrup, Dani Krulec, Marjan Petaver, Zarja Petaver, Ana Marija Petaver, Maja Petaver, Nikola Šiljeg, Rafael Šiljeg

Od 14 h do 19 h: Ivan Šalamon, Marjan Krobat, Dani Krulec, Nikola Šiljeg, Rafael Šiljeg, Marija Lipošek, Diana Šelekar, Sara Lugarič, Kaja Jazbec, Mateja Verk, Ogrizek David in Blaž Štravs.

Skupaj je plezalo 160 otrok obiskovalcev prireditve in 10 otrok članov Planinskega društva Atomske toplice. Največji obisk otrok je bil med 15. h in 18. h, ko je bilo vseh osem plezalnih smeri zasedeno neprekinjeno. Po končanem plezanju, smo prostor okoli plezalne stene pospravili in športno opremo zložili nazaj v omare ter plezalno steno zastrli z zaščitno mrežo.

Celotna delovna ekipa si zasluži veliko pohvalo za vneto in vestno prostovoljno delo. Prigaran denar se bo uporabil kot pomoč pri izvedbi letošnjega planinskega tabora v mesecu avgustu na Podpeci nad Črno na Koroškem.

Tekst in slike, Ivan Šalamon

Napišite vaš prispevek